Actionfilmer

Actionfilmer - Hårdslående hjältar och fullt ös

Action är en populär filmgenre, men vad är det egentligen som kännetecknar en bra actionfilm? Det brukar huvudsakligen finnas tre saker som är gemensamt i en bra actionfilm; det finns alltid en tuff hjälte eller en hjältinna, det är ett hav av specialeffekter som explosioner och stunts, och vanligtvis är det också en hel del hederligt gammaldags slagsmål eller en klassisk biljakt. Tempot är oftast högt och ljudvolymen likaså. Gillar du fart, spänning och snygga visuella effekter, då är actionfilmer för dig. Det har gjorts många bra actionfilmer genom tiderna, ta till exempel Ian Flemings "James Bond", som är ett utmärkt exempel på en film som är packad med allt som hör till en riktig actionfilm. Den första kom redan på 60-talet och filmerna är fortfarande oerhört populära, både de nya och de gamla klassikerna.

Actionfilmens historia

2016 är redan ett riktigt bra actionfilmsår. Filmer som "Batman vs Superman", "X-Men: Acopolypse" och "Captain America: Civil War" har redan kommit ut, och de har fått många fina recensioner. Är du ny i actionfilmsgenren, eller vill du bara vill se en bra actionfilm med din bättre hälft så får du här några exempel på actionfilmsklassiker man bara måste man se "James Bond"-serien (från de klassiska på 60-talet till de moderna med maffiga specialeffekter), "Mission Impossible" med Tom Cruise - underhållande, spännande intrig och imponerande effekter och "Dark Knight" med den numera avlidne Heath Ledger i en magnifik rollprestation som Jokern. Där har du några klassiker att börja med så sätt dig tillrätta och njut.

Fart, spänning och specialeffekter - men finns det mer att se?

Actionfilmsgenren är populär, och det har gjorts många tidslösa actionfilmer. Några av de mest sedda filmerna är till exempel "Kanonerna på Navarone" från 1959 med legendariska skådespelare som Anthony Quinn och Gregory Peck i rollerna. Den klassiska "James Bond"-serien av Ian Fleming, "Dirty Harry" från 1971 med Clint Eastwood och "Die Hard"-filmerna med Bruce Willis i huvudrollen, bara för att nämna några. Ett exempel på en actionfilm som också är fylld med humor är "48 timmar" med Eddie Murphy och Nick Nolte. Det finns således fart, effekter, spänning och humor i en bra actionrulle. "Mad Max: Fury Road" med Charlize Theron är ytterligare en, som förra året spelades in i en ny version av regissören George Miller. Den vann flera Oscar-statyetter och är därmed ett levande bevis på att actionfilmen utvecklas och mår bra.

Massor med action på BLOCKBUSTER

Är du ute efter en spännande actionfilm i toppklass, då har blockbuster.se precis vad du söker. Vi har ett stort och brett urval av alla de senaste actionfilmerna, men du kan naturligtvis se alla de goda gamla klassikerna också. Betala bara för vad du ser när du ser det, du behöver inget abonnemang som står och kostar pengar. Dessutom har vi även låga priser på alla nya filmer. Du kan antingen köpa filmen eller hyra den här på Blockbuster, valet är ditt.

Loading spinner