Animerade filmer

Animation - allt kan komma till liv

Animation innebär kortsagt "att göra något levande". Genom animerade filmer kan man få en docka, ett djur eller en filt att verka levande. Du skapar en illusion av liv, alltså är det mer en filmteknik än en genre. Efter att den första animerade tecknade filmen "Toy Story" kom ut 1995, har den här typen av filmer varit oerhört populära, och Disney är bland de som fokuserar mer på animation nu än i de så kallade riktigt tecknade som Askungen, Snövit och Törnrosa. Många av de element som vi ser i animerade filmer ser vi också i tecknad film och sagor. Detta tilltalar kanske främst de flesta barn och den yngre publiken, men animeringen är till för alla, stora som små. En tanke om varför animation har blivit så populärt kan vara att det finns humor, spänning och en bra historia och så är den här typen av filmteknik, animation, imponerande, nytt och annorlunda.

Framgång bakom animation

Det är inte mer än drygt tjugo år sedan som den allra första 100% 3D datoranimerade filmen kom ut och det har kommit en hel del sedan dess. "Toy Story" var den första i sitt slag. Det är en underbar animerad film om känslor, som vi alla känner igen och blandat med en hel del humor. Filmen fick stor uppmärksamhet och inte minst framgång och krävde en efterfrågan av den här typen av film. Av animation 2016 kan vi bland annat glädjas att se "Ice Age 5", "Kung Fu Panda 3" och "Zootropolis". Animation är definitivt här för att stanna och det blir bara större och större.

Humor, rörande och imponerande effekter

Sedan den första animerade filmen fick sin fotfäste har populariteten för den här typen av film bara gått en väg: uppåt. Det finns ett hav av animerade filmer på marknaden idag, så där är definitivt något för alla människor och alla åldrar. Några av de bästa animerade filmerna på senare tid eller de som fått mest publicitet är "Frost", "Upp", "Shrek", "Happy Feet", "Hitta Nemo" och "Modig". Vem minns inte de söta, roliga och dansande pingvinerna i "Happy Feet"?, Den härliga, gröna Shrek och hans prinsessa Fiona eller "Frost" som handlar om Elsa, Anna, deras rike, den talande snögubben Olaf och renen? "Frost" slog alla rekord för tecknade serier och har skapat nya höjder av popularitet i denna genre. Disney animation, Pixar och många andra filmbolag forsätter därför att göra animerade filmer till glädje för alla förväntansfulla fans. Ta en titt på blockbuster.se och hitta din nya favorit bland animerad film.

Animerade filmer för hela familjen

Är det dags för familjeunderhållning för både små och stora barn? Då har BLOCKBUSTER nordisk animation och utländsk animation i överflöd, både nya och gamla klassiker. Hyr en film för en dag eller köp den så att du kan titta på den när helst du vill. Valet är ditt. Vi gör det enkelt för dig som konsument när du inte behöver ha abonnemang här på BLOCKBUSTER. Du betalar bara för det du tittar på och till extremt fördelaktiga priser. Se och läs mer om BLOCKBUSTER här.

Loading spinner