Äventyrsfilmer

Bra äventyrsfilm kan trollbinda tittaren i timmar i sträck. Väljer du en äventyrsfilm vet du vad du får. I denna typ av film handlar ofta äventyret om ett problem som ska lösas. Det är den onde mot den gode, draken mot riddaren, eller den fattige som vill bli rik, den sjuke som vill bli frisk, barnet som ger sig ut i världen på sin resa mot vuxenlivet och möter faror och hinder där. Filmerna har det gemensamt att spänningen i filmen hela tiden ökas och problemet växer, ända tills handlingen ställs på sin spets och en riktig slutstrid eller uppgörelse sker, eller en resas mål syns inom räckhåll. Efteråt kommer oftast några filmscener som visar hur tiden efter uppgörelsen, striden eller resan ser ut. På så sätt skapas ett lugn vi tittare behöver efter att ha suttit som på nålar under den senaste stunden.

Äventyr har alltid funnits

För den som söker spänning är en äventyrsfilm för att se heroiska insatser och andra berättelser om viktiga händelser ett bra val. Innan denna typ av film kom var enda sättet under tusentals år att få ut ett budskap att berätta det, först muntligt sedan skriftligt. I denna äventyrsfilmgenre hittar du skildringar med klart historiska referenser som har bidragit till att göra historien levande och intressant. Filmer om världsomseglingar, om slag vid olika krig, om rövare och godsägare, fattiga slavar och rika herremän och antikens romerska kejsare har gett oss inblick i de mest storslagna äventyr. När sen fantasy tillkommit har vi fått filmer som "Sagan om Ringen" och serier som "Game of Thrones."

Missa inte det stora äventyret

Äventyr som passar alla smaker med olidlig spänning. I denna äventyrsfilmrekommendation får du en lista på äventyrsfilm topp 10 - med lite olika inriktning. Den högst rankade filmen har vi redan nämnt, den episka trilogin "Sagan om ringen", som har hållit sig i toppen genom åren. "Pirates of the Carribbean" tar upp sagotrenden i äventyret och glänser tillsammans med "Tarzan" i topp på listan. För familjen finns "Dolphin Tale" och "Eragon" och numera klassiska "Harry Potter" filmerna som passar för ett riktigt filmmaraton i höstmörkret. "Star Wars" är ett svårslaget äventyr att se, men som i så många av filmerna finns även inslag av fantasy och saga. Äventyrsfilmer som "Robin Hood", "Robinson Crusoe" och "De tre musketörerna" känns mer historiskt riktiga, och utspelar sig i mer välbekanta miljöer. De bygger ju också på berättelser från ett par hundra år tillbaka i tiden.

Skaffa ett hisnande äventyr idag

På BLOCKBUSTER hittar du äventyret! Här finns alla de nya filmerna, med action och romantik i härligt fartfyllda filmer, och de klassiska äventyrsfilmerna du drömt om att se. BLOCKBUSTER låter dig hyra bara just de filmer du vill, utan abonnemang och har ändå de bästa filmerna till ett lågt pris. På BLOCKBUSTER får du en bra och snabb streaming och ett fantastiskt utbud av film som vida överglänser både Netflix och Viasat. Kolla in sidan, skrolla dig genom utbudet och börja äventyret redan i dag.

Loading spinner