Dramafilmer

Drama - känsla och spänning

Ibland blir man sugen på en riktigt bra drama, och som tur er finns det många att välja på. Men vad är det då som kännetecknar denna breda genre? Draman är inte lika high-concept som en komedi eller en skräckfilm, eller andra genre-filmer, och oftast allvarligare i handlingen och tema. Ofta så ska vi identifiera med en realistisk huvudperson, som i filmen måste hantera situationer och lösa problem som vi på något sätt känner igen från våra egna liv. På så sätt behandlar dessa filmer ofta känslomässiga teman, och är följar oftast en form av personlig utveckling for huvudpersonen.

Dramafilmens historia

Dramafilmer har funnits ända sedan stumfilmens tid, men den så kallade "riktiga" dramagenren växte däremot inte fram förrän ljudfilmen fick ordentligt fäste. Två av de riktigt stora filmer från dramafilmens barndom, är "Borta med vinden" från 1939 med Vivian Leigh och Clark Gable, samt "Casablanca" från 1943 med Humphrey Bogart och svenskfödda Ingrid Bergman i huvudrollerna. Vissa hävdar kanske att dessa filmer helt enkelt är romantiska, men båda filmerna hör först och främst till dramafacket. Sedan är det är inte bara filmer som kan tilldelas dramagenren. Ett drama kan också vara en tv-serie i flera delar, och precis som filmen, har den fiktiva karaktärer. Det finns flera bra exempel på sådana serier, som "Rederiet" och den danska "Matador".

Drama är spännande och rörande

Dramagenrens spännande historia åtföljs ofta av plats för en personlig tolkning av handlingen. Dramanfilmer kan skapa oerhört minnesvärda berättelser. Vem minns inte det fantastiska och rörande draman "Forrest Gump" med Tom Hanks som Forrest i huvudrollen, eller den historiska och till stor del sanna "Nyckeln till frihet" med bland andra Morgan Freeman? Om du gillar dramafilmer på svenska, engelska eller andra språk, hittar du enkelt ett stort urval på blockbuster.se. Här kan du hitta just det drama som tilltalar dig, och det finns mer än tillräckligt att välja mellan för en finsmakare.

Filmdrama på BLOCKBUSTER

Du kan hitta ett hav filmdrama för såväl vuxna som barn på BLOCKBUSTER. Vi gör det enkelt för dig att hyra och köpa filmer eftersom att du inte behöver abonnemang. Du betalar endast för det du ser på. BLOCKBUSTER har ett stort utbud av alla genrer, inte minst dramer, och erbjuder både gamla klassiker och nya filmer. Dessutom har vi ofta även tillbud på filmer till extremt förmånliga priser.

Loading spinner