Krigsfilm

Krigsfilm - konflikter, krig och kamp

Det är inte bara Hollywood som kan göra krigsfilmer. Titta bara på de danska krigsfilmerna som "April 9", "Brothers" och "Kriget". Den senare var även nominerad till den prestigefyllda Oscar-statyetten för bästa utländska film. Men vad är en krigsfilm egentligen? De genrer som ofta förväxlas idag är romantisk film som kan vara både tragedi och komedi, och krigsfilm som exempelvis också har något av en korsning av filmdramats genre i sig. Filmgenren krigsfilmer är, inte helt förvånande, vanligtvis om ett krig eller en konflikt - ofta mellan gott och ont, fred eller krig, men det kan också ta upp teman som fångläger eller civila människors villkor under ett krig. Omgivningen i krigsfilmer är ofta kaotisk och full av förstörelse och elände. I denna genre finns det ofta inte bara en huvudperson utan en hel grupp som står för det goda. Handlingen kommer att ställa det goda mot det onda. Det finns många idéer om vilken som är den bästa krigsfilmen, och några av de mest omtalade hittills är "Saving Private Ryan", "Deer Hunter" och "Örnnästet".

Historien bakom krigsfilmen.

Den första krigsfilm kom inte förvånande framåt första världskriget, som varade 1914-1918. Om vi hör ordet krigsfilm, riktas våra tankar också ofta går filmer om de två världskrigen, särskilt andra världskriget, vilket sannolikt är en av de mest porträtterade händelserna någonsin. En av de första filmerna i detta krigsfilmgenre, till exempel, är Charlie Chaplins "gevär på axeln" från 1918. År 1930 kom sedan den berömda "På Västfronten Intet Nytt", men sedan gick det en tid efter WW2 innan filmmakarnas så att säga vågar öppna upp temat igen. En dansk autentiska krigsfilm på senare tid är "The Boys från St. Petri" från 1991, som berättar om motståndsgruppen med samma namn.

Krig är fylld med spänning!

Det har gjorts ett helt hav av krigsfilmer sedan de först kom ut, och det kan vara svårt att kasta krona eller klave om vilken du ska välja. Lyckligtvis har BLOCKBUSTER ett stort urval så att du kan kolla upp vad de olika filmen erbjuder. Är du ett fan av regissören Steven Spielberg, kan en av hans många krigsfilmer vara ett alternativ, eller är du mer ett fan av George Lucas och Star Wars? Vill du hellre se krigsfilmer baserade på verkligheten, och älskar du Brad Pitt? Ja, då kan det vara så att du bör se "Frye". "Braveheart" med Mel Gibson är också en bra satsning för det är en krigsfilm om hur Skottland för hundratals år sedan börjar ett uppror mot England. Här finns det också lagt till kärlek och romantik. Möjligheterna är många, men alla krigsfilmer är spännande på sitt eget sätt, så det finns ofta något för alla i dem. Det finns de som som garanterar god underhållning.

Massor av krigsfilmer från BLOCKBUSTER

Är det dags för en bra och spännande ny krigsfilm har BLOCKBUSTER säkert filmen du sakna. Vi har ett stort utbud av både de senaste filmerna och även de gamla goda klassikerna, och vi ger dig självklart optimala fördelar. Priserna är i en klass för sig, och vi kör inte med abonnemang. Du betalar bara för vad du ser. Hyr filmen för en dag eller köp den här på blockbuster.dk och samla dina vänner eller familj. Det är dags för spänning och toppunderhållning.

Loading spinner