Romantiska filmer

Romantisk film - kärlek och respekt

Vad gör romantiska filmer till romantiska filmer? Vi kan lika gärna kalla dem för kärleksfilmer, för det finns alltid en kärlekshistoria i handlingen. Det finns olycklig eller lycklig kärlek, kärlek mellan två eller flera personer eller att en av huvudpersonerna förlorar personen de älskar. Du kan också både gråta och skratta till en romantisk film och det är säkert en av anledningarna till denna genre är så populär. Dessa filmer får inte alltid ett lyckligt slut, var kärleken övervinner allt, som i sagorna. Men romantiska filmen är, trots detta, en av de mest populära filmgenrerna. Det finns en lång lista romantiska filmer du måste se minst en gång. Här nämns några av dem: "Titanic", "Borta med vinden", "Pearl Harbor", "The Way We Were", "Höst i New York", "PS Jag älskar dig" och "Love Actually".

Romantiska filmer genom tiderna

Genren har förändrats en hel del från det förflutna, där romantiska filmer huvudsakligen var allvarliga. Men, idag kan vi också se många romantiska filmer som är packade med humor. Eftersom du både kan få skratta och låta tårarna spruta, ska man inte glömma att ha med lite Kleenex. Det skapas många filmer i denna genre varje år, och romantiska filmer från 2016 är inget undantag. En av de största romantiska filmerna från detta år är den sevärdiga "Bridget Jones Baby", som är både underhållande och emotionellt gripande. Bridget, Mr. Darcy och deras kärleksbarn. Kan det bli bättre?

Mys, skratt och tårar

Vem minns inte Jack och Rose i den romantiska filmen "Titanic" (1997), reisserad av James Cameron? Det är en av de bäst säljande och mest hyllade romantiska filmerna genom tiderna. Inte minst på grund av att den både vackra och tragiska historian fått tittare att gråta och skratta om vartannat, men också för att denna romantiska filmen hade en autentisk historia bakom det som verkligen fick känslorna i rörelse. Andra kandidater till titeln den största romantiska filmen kan vara "Ghost" eller "Dirty Dancing", båda med Patrick Swayze i huvudrollen. Det här är filmer som du kan se om och om igen och de har välkända citat som du säkert känner igen. Om du är mer förtjust i romantiska komedier är "Notting Hill", "Crazy Stupid Love" och "Du har mail" några av de roligaste och sötaste romantiska komedier du kan hitta. Filmerna passar perfekt att se tillsammans med flickvännen eller tjejkompisar. BLOCKBUSTER har just den film du vill se. Det är enkelt och bekvämt!

Stort och brett urval av romantiska filmer

BLOCKBUSTER har många av de bästa romantiska filmerna genom tiderna. Från den klassiska episka "Borta med vinden" från 1939 om Scarlett O'Hara och Rhett Butler, till den danska "Kärlek vid första hicka" om ung kärlek mellan Anja och Viktor. Du kommer utan tvekan att hitta något för dig i denna genre. Ta med näsdukar och samla dina bästa vänner eller din älskling och njut av en film som sätter igång alla känslor. Vi har också romantiska filmer topp 10, om du skulle vilja hålla ett litet filmmaraton.

Loading spinner