Science Fiction-filmer

Science fiction - framtiden och rymden

Vad är så speciellt med science fiction? En sci-fi film kan oftast kännetecknas av att den utspelar sig antingen i rymden eller i framtiden, och filmens syfte är att förflytta publiken till ett nytt och främmande universum eller samtid. Många sci-fi filmer har fått kultstatus och är ofta populära bland ungdomar. En tänkbar anledning till varför just tonåringar och unga vuxna lockas till genren skulle kunna vara att de har ett öppet sinne inför alternativa världar och en nyfiken syn på framtiden. Framtidsvisioner kan lätt väcka tankar som, "är det så här vår verklighet kommer att bli?". Rymdfilmer å andra sidan, stimulerar fantasin och åskådaren lämnas kvar med ett annat perspektiv på rymden, och även vår egen värld. Filmer i den här genren är som sagt ofta tänkvärda, men också spektakulära och mycket underhållande.

Science fiction - påhittade miljöer

Någon gång efter första världskriget började science fiction som genre att utvecklas. Året var 1932 när Aldous Huxley skrev den dystopiska skildringen "Brave New World". I takt med den tekniska utvecklingen som pågick under den här tiden, utvecklades sci-fi genre mer och mer med uppkomsten av mer avancerade visuella efekter. Ursprungligen är science fiction en litterär genre med en handling som utspelar sig i en påhittad miljö där de tekniska utvecklingar har kommit mycket längre än de har i vår nutid. I dessa berättelser är det också vanligt att förutsättningarna för hur vi lever våra liv förändrats, oftast med socialla eller andra konsekvenser för både individer och för hela samhället. Eftersom att genren kräver konstant återuppfinning och påhittande av nya miljöer och världar, så håller den sig uppdaterad och relevant.

Top 10 sedan år 2000

För att kort sammanfatta science fiction så utspelar sig handlingen i en påhittad miljö. Det finns ett stort utbud av science fiction idag och nedan hittar du inspiration till vilken film i genren du ska se härnäst. Här är våran topp 10 lista över de mest populära science fiction-filmerna inspelade på 00-talet: 1: Children Of Men (2006). 2: Upstream Color (2013). 3: Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004). 4: Here (2013). 5: Moon (2009). 6: Timecrimes (2007). 7: Primer (2004). 8: District 9 (2009). 9: Solaris (2002). 10: Snowpiercer (2013). Dessa 10 filmer är tveklöst bland de bästa som gjorts inom genren sedan år 2000. Självklart finns det mycket bra från tidigare år och naturligtvis hittar du också dessa filmer här. Det häftiga med nya filmer är att ju mer verklighetens teknik utvecklas, desto mer utvecklas också tekniken i science fiction-filmer.

Många genre - Bland annat Science Fiction

BLOCKBUSTER är tveklöst ett av de bästa ställena att hyra dina film på. Här betalar du bara för det du vill se, och du är aldrig bunden till ett abonnemang. På BLOCKBUSTER har vi alltid de senaste filmerna, och du får alltid ett bra pris även på premiärfilmerna. Vi har ett stort utbud av science fiction, såväl nytt som gammalt. Utforska science fiction och många andra genrer på vår hemsida. Vi har film för alla.

Loading spinner