Välkommen till vår stora Halloween-sida. Här har vi samlat några av de bästa skräckfilmerna, så att du kan göra dig redo för årets läskigaste högtid den 31. oktober. Här på sidan hittar du både rysare för vuxna och (o)behagliga Halloween-barnfilmer för hela familjen. Vi önskar dig en angenäm filmkväll!

Populära skräckfilm

Halloween

Halloween är en tid för bus och godis, men är även en helg du kan vika åt att se rysligt bra filmer. På blockbuster.se hittar du dels riktigt gastkramande filmer, som gör att du vill gömma dig bakom en kudde, dels lite mer barnvänligare varianter. Det gör att du kan välja mellan rysare för vuxna, så väl som att det finns (o)behagliga halloween-barnfilmer som passar hela familjen. BLOCKKBUSTER har många nyheter så väl som klassiker som verkligen förknippas med högtiden halloween.

Traditionen med halloween

Halloween är en högtid som härstammar från Irland och härstammar från den keltiska helgen Samhain. Det är en helg då man trodde att de dödas själar återvände till jorden. Då klädde man ut sig, tiggde mat och dryck och höll sedan en fest med det man samlat på sig. Högtiden halloween började firas i Sverige kring 1990-talet. Dock är det inte lika vanligt att fira på det sätt som man gör i USA. Även om det finns en del som går ut och gör bus eller godis, så är det vanligare att stanna hemma i soffan och mysa. Då passar det ju extra bra att se filmer med just temat halloween. Så släck ner där hemma, välj en av våra bra filmer och njut av att slippa vara den som är jagad.

Halloween-filmer för en hårresande kväll

Blockbuster.se har ett riktigt stort utbud med titlar som passar perfekt för halloween. Bland klassiska halloween-skräckisar har du bland annat Halloween-filmserien med den otäcka mördaren Michael Myers. Filmserien Scream passar även den bra att se under denna helg. Andra typiska titlar för halloween är Fredagen den 13, Terror på Elm Street och The Texas Chain Saw Massacer. Nyare titlar erbjuder Fantasy Island, 1BR, The Dare och DET.

Halloween barnfilmer för en mysigt otäck kväll

Givetvis har BLOCKBUSTER halloweenfilmer som passar hela familjen. Välj om det ska vara tecknade favoriter som Scooby-Doo, Monsters, INC, Hotell Transylvanien och Casper, eller om ni föredrar spelfilmer så som Familjen Addams, The House with a Clock in Its Walls och Nanny McPhee. Dessa barnfilmer med spöktema, häxor och vampyrer passar både stora och små barn.

Spännande och underhållande

Grejen med filmer för halloween, är att vi vill känna av den där kittlande spänningen, att hoppa till i soffan och att påpeka att karaktärerna gör dumma val. För så är det ju ofta med de skräckisar, att de går ensamma ner i källaren, eller att de öppnar upp dörren och vips så är den otäcka mördaren där. Men samtidigt är det betryggande att veta att det i många rysare av detta slag dyker upp oväntade hjältar. Denna typ av filmer är spännande och ger oss den underhållning vi vill ha. För att se på film är ju att komma bort en stund, från sin egen vardag och uppleva någon annans sådan. Sen är det upp till dig om det ska vara riktigt blodigt, eller om du föredrar det lite mer komiska. Eller varför inte lite av båda. Upptäck filmerna Scream igen, eller se parodin på den i form av Scary Movie.

Ett stort urval av filmer för halloween

BLOCKBUSTER har gjort det enkelt för dig att hitta den eller de filmer du vill se nu under halloween. Det är bara att kika bland de olika titlarna som vi har samlat under vår halloweensida. Bland annat har du skräck hits så väl som halloween-filmer för hela familjen. Dessutom finns det populära skräckfilmer, som är populära året om, men främst kring halloween. Inte att förglömma så finns det en kategori med bara Tim Burton. Vem älskar inte hans tokiga karaktärer så som Beetlejuice eller Edward Scissorhands? Annat som hör hemma under halloween är häxor och det finns ett stort urval av filmer om dem. Givetvis hittar du även zombiefilmer, vampyrfilmer och varulvsfilmer. En hel kategori är ägnad åt skräckmästaren Stephen Kings filmer, så minst en sådan är ett måste nu under halloween.

Halloweenfilmer som passar dig

Vi har gjort det enkelt för dig att hitta alla filmer som passar perfekt att njuta av under halloween. Det enda du behöver göra är att poppa popcorn, ställa fram godis och bläddra genom vårt stora urval av halloweenfilmer. Du betalar bara för den du väljer. Du kan hyra eller köpa den via vår hemsida.

Loading spinner