Bioaktuella filmer

Bioaktuella premiärfilmer

Då en stor del av biograferna är stängda på grund av COVID-19, har vissa filmbolag beslutit att en del av de filmer som visats eller skulle ha visats på bio, nu istället kan streamas. En del av dessa filmer kan enbart hyras, medan andra enbart kan köpas, och då ofta för ett högre pris än normalt. Därför kan varken klippkort eller presentkoder användas. Läs mer nedan.

Då en stor del av biograferna är stängda på grund av COVID-19, har vissa filmbolag beslutit att en del av de filmer som visats eller skulle ha visats på bio, nu istället kan streamas. Det är filmbolagen som avgör de villkor enligt vilka filmerna är tillgängliga på Blockbuster. Därför kan en del filmer endast hyras, medan andra enbart kan köpas, och då ofta för ett högre pris än normalt. Orsaken till detta är att filmerna gjorts tillgängliga för streaming tidigare än vad man ursprungligen avtalat mellan producenter, filmbolag, distributörer och biografer. Det finns alltså flera rättighetsinnehavare som ska tillgodoses ekonomiskt, vilket får priserna att stiga.

Frågor & svar
Varför är de bioaktuella filmerna dyrare än andra premiärfilmer på Blockbuster
För att filmbolagen bakom de bioaktuella filmerna beslutit att ta ett högre pris än normalt för filmerna. Priset på en bioaktuell film motsvarar priset på ca två biobiljetter.

Kommer de bioaktuella filmerna alltid att vara dyrare än andra premiärfilmer?
Att göra bioaktuella filmer tillgängliga genom streaming är ett helt nytt tilltag och man kan hoppas att en mer normal prissättning utvecklas i samband med kommande filmer, men just nu kan vi inte lova något.

Varför kan vissa bioaktuella filmer endast hyras medan andra endast kan köpas?
Filmbolagen avgör vilka produkter som vi kan erbjuda våra kunder och därmed även huruvida en film kan hyras och/eller köpas. Vissa filmer kan därför endast hyras, medan andra endast kan köpas.

Kommer alla biofilmer nu samtidigt till Blockbuster?
Nej, tyvärr. På grund av COVID-19 är detta en speciell situation, men på Blockbuster hoppas vi att filmbolagen fortsätter med detta också i framtiden.

I hur lång tid kan jag se de bioaktuella filmerna?
Filmerna du köper äger du permanent. Hyr du filmer finns de i din samling i 48 timmar räknat från den stund du börjar spela upp filmen för första gången. Du kan under din hyresperiod se filmen så många gånger du vill. Kom ihåg att du har 30 dagar på dig att påbörja din första uppspelning av den hyrda filmen och att hyrda filmer också kan laddas ned i iOS och AndroidOS.

Kan jag använda mitt klippkort eller en presentkod?
Nej. Klipp och presentkoder kan endast användas som betalning för hyrfilmer som kostar upp till 49 kr. De bioaktuella filmerna kostar typiskt mellan 169 kr och 179 kr och därför kan varken klippkort eller presentkoder användas.


Loading spinner