Svenska filmer

Välkommen till vårt svenska filmuniversum! Här hittar du allt från prestigefyllda Guldbaggevinnare och kriminalfilm klassiker till alla dina barndomsfavoriter. Spana in vårt breda urval svenska filmer och hitta något som passar just din smak! Håll ett öga på sidan för att se löpande uppdateringar och de senaste svenska filmerna.

Svenska filmserier

Svenska filmer i toppklass

Streama svenska filmer

På Blockbuster kan du streama svenska filmer i toppklass. Du väljer själv om du vill hyra eller köpa dem. i vårt utbud av svenska filmer finns det allt från klassiker till Guldbaggevinnare så väl som favoriter från barndomen. Genom tiderna har vi haft en mäng fantastiska regissörer i Sverige som gett oss filmer av världsklass. Det finns många genres att välja på. Allt från komedi till kriminalfilmer. Därmed så finns det något för alla inom just svensk film. Hos oss på Blockbuster hittar du ett stort utbud av svenska titlar.

Kända svenska regissörer

Genom tiderna har vi haft turen i Sverige att ha en mängd bra regissörer. De har skapat och gett oss flera filmer som många idag ses som klassiker. Att gallra ut vilka som är de allra bästa, det är inte det enklaste. Det är ju så att Sverige genom historien varit grymt duktiga på detta med film. Men bland de bästa svenska regissörerna genom tiderna har vi dessa:

  • Tomas Alfredsson
  • Jan Troell
  • Bo Widerberg
  • Lasse Hallström
  • Hans Alfredsson
  • Mai Zetterling
  • Lukas Moodysson
  • Ingmar Bergman

Den störste av alla samt en av historiens främsta regissörer är Ingmar Bergman. Han var en egensinnig filmskapare som var bra på att få sina skådespelare att prestera. Han var även duktig på att röra sig mellan olika genrer. Bland hans verk finns Det sjunde inseglet, Fanny och Alexander samt Jungfrukällan.

Svenska filmserier

Bland svensk film finns det även en hel del så kallade filmserier. Det är då filmer som handlar om samma karaktärer, men med olika historier. Främst är detta vanligt bland våra svenska kriminalfilmer. Bland annat har vi Beck, Fjällbackamorden, Wallander, Maria Wern och Maria Lang. Givetvis hittar du dessa titlar här hos oss på Blockbuster.

Titta på svensk film när du vill

Du som gillar svensk film så väl som andra bra filmer, du hittar det mesta här hos oss på Blockbuster. Hos oss kan du både hyra och köpa film. Alla filmer är digitala och kan ses via vår hemsida eller via någon av våra appar. Du kan därmed se film via din dator, Smart TV, Apple TV, surfplatta, Playstation så väl som via Chromecast och AirPlay. Om du vill ha rabatt, köp då ett klippkort hos oss. Du kan enkelt skapa dig en egen profil och snabbt komma igång med att streama film.

Bra svenska filmer

Här hos oss på Blockbuster hittar du många svenska titlar. Bland annat finns det svensk komedi i form av Sällskapsresan. Följ med Stig-Helmer i fem olika filmer och fem olika resor. Du har även komedier i form av Berts Dagbok, Min pappa Marianne och Ring Mamma! Om du är sugen på att se en Guldbaggevinnare så har du Tårtgeneralen, Ted- För kärlekens skull och Den blomstertid nu kommer. Givetvis finns det flera svenska barnfilmer så som Rymdresan, Lassemajas detektivbyrå och Pippi Långstrump. Så varför inte ta en hel kväll med bara svenska filmer? Samla familjen eller bjud hem vänner och ha en mysig filmkväll tillsammans.

Loading spinner